Privacy Policy

Per 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Vanaf die datum geldt dezelfde privacywetgeving in de hele EU. Nu zul je denken, wat heb ik daar mee te maken? Nou dat gaan we uitleggen in deze artikel!

Marc.lol verzamelt gegevens van iedereen die gebruik maakt van delen van de server. Dat is zowel op het weblog, in de shop, in de server, in TeamSpeak als op Discord. Volgens deze wet moet het voor jullie als gebruikers van onze diensten duidelijk zijn wat we met deze gegevens doen, vandaar deze privacyverklaring.

Contact gegevens:
Heb je vragen over mijn privacyverklaring? Of wil je een verzoek indienen met betrekking tot jouw persoonsgegevens? Dan kun je hiervoor contact met mij opnemen via:

E-mailadres: admin@marc.lol
Website: marc.lol
Minecraft server: play.marc.lol
Discord: marc.lol/discord

Wat verzamelen we allemaal van jou?
Marc.lol heeft van iedere speler/bezoeker de volgende gegevens:

  • Ip adressen waar je mee inlogt of de website bezoekt.
  • Welke accounts loggen nog meer in op dat IP adres.
  • Je e-mail adres, mits je een reactie achterlaat of mij e-mailt.
  • Je Minecraft accounts.
  • Je Teamspeak accounts.
  • Je naam of Nickname.
  • Informatie over je activiteiten op Marc.lol
  • Je internet browser en apparaat dat je gebruikt
  • De link naar jouw website (Optioneel)
  • Je avatar op Gravatar in dien je dit gebruikt.
  • Datum en tijd wanneer je inlogt.
  • Op welke games je bent en wanneer.
  • Alle chatlogs.
  • Alle commando’s die je uitvoert.
  • In de meeste games: alles wat je doet met items en blokken.
  • Alle comments die je post.
  • Welke accounts aan elkaar gelikt zijn (Weblog, Teamspeak en Minecraft)
  • Je ban/mute/warn/kick geschiedenis.
  • Onbewuste gegevens

Start je bij mij een procedure voor het uitoefenen van jouw recht? Dan komt hier nog bij:

  • Jouw mobiele nummer.
  • E-mail adres
  • Kopie ID met alle informatie die daar op staat.

Deze gegevens vernietigen wij direct na het afhandelen van de procedure.

Wat valt er van deze gegevens onder persoonsgegevens?

  • Naam
  • Adres (incl postcode, woonplaats, provincie en land)
  • IP adres
  • Minecraft account
  • E-Mail adres
  • Je avatar op Gravatar in dien je dit gebruikt.

Verder heb ik niet de intentie om gegevens te verzamelen van bezoekers jonger dan 16 jaar. Dit doe ik alleen wanneer zij daar toestemming voor hebben gekregen van hun ouders of verzorgers. Ik kan alleen niet controleren of iedere bezoeker ouder dan 16 jaar is. Daarom raad ik ouders aan om met hun kinderen mee te kijken naar hun surfgedrag. Dit om de verwerking van gegevens van minderjarigen zonder ouderlijke toestemming te voorkomen. Ben je van mening dat ik zonder toestemming persoonlijke gegevens van een minderjarige heeft verzameld? Stuur dan mij een berichtje via admin@marc.lol of via het contact formulier. Dan verwijder ik die gegevens direct.

Welke persoonlijke data we verzamelen en waarom we het verzamelen
Natuurlijk verwerkt ik jouw persoonsgegevens niet zonder reden. Je kunt hieronder lezen met welke doelen ik jouw persoonsgegevens verwerk. Ook benoem ik daarbij hoe lang je gegevens voor dat doel worden bewaard. Het uitgangspunt is dat ik je gegevens niet langer bewaar dan strikt nodig is.

Reacties op weblog artikelen:
Wanneer je een reactie achterlaat op marc.lol, wordt je gevraagd om je naam/nicknaam en e-mailadres achter te laten. Ook kun je, als je die hebt, een link naar je eigen website invullen. Die gegevens zijn nodig om je reactie te plaatsen en worden bewaard zolang het artikel online staat. Daarnaast worden die gegevens gebruikt om je eventueel een berichtje te sturen als er op jouw reactie is gereageerd.

Ook kan je plaatjes, foto’s of links plaatsen in de reactie, uit deze informatie kan ik onbewust gegevens van jouw krijgen. Deze onbewuste kunnen zijn: Je Hobby, Je leeftijd, Je Woonplaats, Je Geslacht of etniciteit. Met deze onbewuste gegevens zal ik niks doen, deze gegevens zijn echter wel openbaar.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van uw e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien u dit gebruikt. De privacybeleidspagina kunt u hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat uw reactie is goedgekeurd, is uw profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van uw reactie.

Ook maak ik gebruik van je ip-adres om spam te voorkomen met de software Akismet. Lees op Automattic.com hun privacy Notice.

Natuurlijk kan je me altijd mailen naar admin@marc.lol als je een reactie verwijderd wilt hebben of iets in je reactie wilt wijzigen. Dan zal ik je gegevens aanpassen of verwijderen.

Media
Als u een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site of discord upload, moet u voorkomen dat uw afbeeldingen upload met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website en discord kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

Contactformulieren
Je naam en e-mail adres worden opgeslagen en eventueel het adres van je website. Deze gegevens worden gebruikt om je bericht aan mij via e-mail te kunnen beantwoorden of contact met je op te nemen als dat nodig is en wordt uiterlijk 12 maanden bewaard.

Aankopen in de shop
De koppeling van jouw naam, IP adres, e-mail adres, bankgegevens en Minecraft account is nodig bij aankopen die je bij Marc.lol in de shop doet. Marc.lol is voor de belasting verplicht te registreren wat we aan wie verkopen, daarnaast moet Marc.lol deze gegevens gebruiken om te zorgen dat jouw aankoop op de juiste naam komt te staan. Deze gegevens worden 10 jaar bewaard op de servers.

Moderatie minecraft server
Ip adres in combinatie met Minecraft accounts hebben we nodig voor moderatie op de server. We moeten kunnen controleren of iemand alt accounts gebruikt en zo de server regels overtreed. 

Capaciteitsmanagement
Inlogtijden en hoe lang je op een game bent gebruiken wij voor capaciteitsmanagment. Dit is een moeilijk woord voor dat Marc.lol willen weten hoe druk het op welke tijd het in welke game is, zodat we kunnen zorgen dat servers het aan kunnen. Deze gegevens bewaart Marc.lol maar één jaar.

Minecraft en Discord linken
Als je Minecraft account linkt met Discord kan je je rank op discord overzetten in de minecraft server. Deze gegevens bewaar ik zolang je de rol hebt.

Twitcht Subscriber
Als je Twitch subscriber bent kan je Twitch Account linken aan Discord zodat ik je de subscriber role kan geven in Discord deze gegevens bewaar ik zolang je de role hebt.

Cookies
Wanneer u een reactie achterlaat op onze site, kunt u aangeven of we uw naam, uw e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor uw gemak zodat u deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien u een account hebt en u logt in op deze site, slaan we een tijdelijk cookie op om te bepalen of uw browser cookies accepteert. Dit cookie bevat geen persoonlijke data en wordt weggegooid zodra u uw browser sluit.

Zodra u inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met uw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als u “Herinner mij” selecteert, wordt uw login 2 weken bewaart. Zodra u uitlogd van uw account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer u een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door uw browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat u hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Wil je je helemaal afmelden voor cookies? Dan kun je je internetbrowser op zo’n manier instellen dat deze geen cookies meer opslaat. Ook is het mogelijk om alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser te verwijderen. Meer informatie daarover kun je hier vinden.

Ingesloten inhoud van andere websites
Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.

Deze websites kunnen data over u verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en uw interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als u een account hebt en ingelogd bent op die website.

Persoonsgegevens delen met derden
Marc.lol verkoopt jouw gegevens uiteraard niet aan derden. Je gegevens worden enkel verstrekt als dit nodig is om aan onze gezamenlijke afspraken te kunnen voldoen of als ik daar volgens de wet toe verplicht ben. Wanneer marc.lol samenwerkt met bedrijven die jouw gegevens verwerken in het kader van marc.lol, dan is daarvoor een bewerkersovereenkomst gesloten. Dankzij zo’n bewerkersovereenkomst kunnen deze bedrijven garanderen dat jouw gegevens net zo goed beveiligd worden en vertrouwelijk blijven als op marc.lol. De verantwoordelijkheid voor de verwerking van die gegevens ligt nog steeds bij Marc.lol.

Het gaat hierbij om de volgende bedrijven:

  • Google (VS): de ontwikkelaar van Google Analytics, waarmee ik de bezoekersstatistieken bijhoudt;
  • Transip.NL (Nederland): het bedrijf dat de hosting van marc.lol verzorgt;
  • Kaashosting (Nederland): het bedrijf dat de hosting van de Minecraft server verzorgt.
  • Tebex (Engeland): Het bedrijf dat de hosting van de Minecraft shop verzorgt.

Verder zal marc.lol jouw persoonlijke gegevens alleen verstrekken aan derden als jij daarvoor toestemming hebt gegeven. Dit gebeurt alleen in enkele gevallen, bijvoorbeeld als je een winactie hebt gewonnen. Wanneer de prijs hiervoor beschikbaar is gesteld door een bedrijf, zal marc.lol je contactgegevens doorgeven aan het bedrijf. Dit doe ik alleen als jij daarvoor expliciet toestemming hebt gegeven.

Cookies door andere bedrijven
Marc.lol maakt ook gebruik van cookies die door andere bedrijven en diensten worden geplaatst. Het gaat dan bijvoorbeeld om cookies van social-mediabedrijven waar ik een account heb.

Enkele bedrijven van wie marc.lol diensten gebruikt, maken gebruik van analytische cookies. Deze cookies slaan gegevens op over je surfgedrag op marc.lol. Het gaat dan om cookies van:

  • Google Analytics (onderdeel van Google, VS). Via dit programma kan ik mijn bezoekersstatistieken meten, bijvoorbeeld hoeveel mensen mijn website bezoeken en welke pagina’s het meest worden bekeken. Daarvoor verzamelt Google Analytics (anoniem!) gegevens van mijn bezoekers. Deze cookies worden 14 maanden bewaard. Je kunt het privacybeleid van Google hier vinden. Om je gegevens te beschermen, heb ik een bewerkersovereenkomst met Google gesloten. Ook deel ik geen gegevens over het gebruik van mijn website met Google en wordt je IP-adres niet in zijn geheel geregistreerd.

Trackingcookies zijn cookies die mijn blog gebruikt voor bijvoorbeeld het linken met social media. Het gaat dan om cookies van de volgende bedrijven:

  • Facebook, Twitter en Pinterest. Onderaan elk artikel op Marc.lol vind je drie knoppen waarmee je het artikel kunt delen op Facebook, Twitter of Pinterest. Om dit mogelijk te maken, verzamelen deze social-mediabedrijven gegevens van jou zodra jij gebruikmaakt van die optie. Hiervoor is het privacybeleid van Facebook, Twitter en Pinterest van toepassing. Voor deze toepassing slaan zij cookies op zolang deze gegevens door hen gebruik worden of totdat jij deze cookies zelf verwijdert.
  • Gravatar. Als je een account bij Gravatar hebt en hebt ingesteld dat bij iedere reactie een profielfoto van jou naast de reactie verschijnt, dan worden hiervoor cookies verwerkt. Deze cookies worden 347 dagen bewaard door Automattic Inc., waarvan Gravatar onderdeel is. Het privacybeleid dat hiervoor geldt, kun je hier vinden.

Wil je de cookies verwijderen die deze bedrijven gebruiken? Dat kun je doen in je browser. Aangezien de bovenstaande bedrijven allemaal in de Verenigde Staten gevestigd zijn, hebben ze niet alleen te maken met de Europese en Nederlandse wetgeving, maar ook met de Amerikaanse wet.

Wat betekent het verwerken van persoonsgegevens?
Verwerking wil zeggen “elke handeling of elk geheel van handelingen met betrekking tot persoonsgegevens.” De wet geeft als voorbeelden het verzamelen, vastleggen, ordenen, bewaren, bijwerken, wijzigen, opvragen, raadplegen, gebruiken, verstrekken door middel van doorzending, verspreiding of enige andere vorm van terbeschikkingstelling, samenbrengen, met elkaar in verband brengen, alsmede het afschermen, uitwissen of vernietigen van persoonsgegevens.

Waar heb jij nu recht op?

  1. Recht op inzage;
  2. Recht op rectificatie en aanvulling;
  3. Recht op vergetelheid;
  4. Recht op dataportabiliteit;
  5. Recht op beperking van de verwerking;
  6. Rechten met betrekking tot geautomatiseerde besluitvorming en profilering;
  7. Recht van bezwaar.

Wat betekenen de nieuwe rechten nu eigenlijk?

1. Recht op inzage

Recht op inzage wil zeggen, dat jij mag zien welke persoonsgegevens wij allemaal van jou hebben. Denk hierbij aan IP adressen, Minecraft namen, je echte naam, adres etc.

2. Recht op rectificatie en aanvulling

Hierbij is het zo, dat blijkt dat gegevens die we van jou hebben, bijvoorbeeld jouw adres, niet klopt in ons systeem, we deze voor je aanpassen naar de juiste gegevens en als het nodig is we deze aanvullen.

3. Recht op vergetelheid

Met dit recht is het zo, dat je bij ons kunt aanvragen dat wij alle persoonsgegevens die we van jou hebben wissen. Hier zitten wel mogelijk gevolgen aan, dat wordt verderop uitgelegd.

4. Recht op dataportabiliteit

Hiermee kun je van ons een export vragen van jouw persoonsgegevens of vragen dat wij dit aan een ander bedrijf overdragen.

5. Recht op beperking van de verwerking

Hiermee kun je aanvragen of wij minder van jouw persoonsgegevens verwerken dan we nu doen.

6. Rechten met betrekking tot geautomatiseerde besluitvorming en profilering

Het recht op een menselijke blik bij besluiten.

7. Recht van bezwaar

Met dit recht kun je bezwaar maken tegen de gegevensverwerking die wij doen.

Wat is de procedure om je recht uit te oefenen en wat zijn de gevolgen?
Ook hierbij splitsen we het weer uit in de verschillende delen van de nieuwe wet. Voor alle delen geldt dat wij alleen verzoeken behandelen waarbij de aanvrager middels een kopie ID zijn of haar identiteit kan bevestigen. Gezien de gevoeligheid van de informatie is dit noodzakelijk. Na vaststelling van de identiteit, middels kopie ID, kan het zijn dat we om extra informatie vragen als er twijfel is over de echtheid. De kopie ID en de antwoorden op extra vragen zullen direct na afhandeling van het verzoek vernietigd worden.

 Stuur nooit ongevraagd jouw kopie ID op, doe dit alleen op ons verzoek en duidelijk na overleg met ons via email, niet via een andere weg!! 

LET OP! Je kunt verzoeken alleen doen voor informatie die valt onder persoonsgegevens!

Daarnaast: Wil je iets met de gegevens van aankopen in de shop? Maak dan een account daar aan, koppel jouw Minecraft account en vervolgens kun je zelf hier jouw aanvraag regelen. Deze zaken worden niet behandeld via het email adres!

1. Recht op inzage

Met deze procedure kun je bij ons jouw persoonsgegevens opvragen. Nadat jouw identiteit is vastgesteld krijg je van ons een zip met alle data waar je om vraagt, welke is versleuteld met een wachtwoord. Het wachtwoord krijg je van ons per sms op je mobiele nummer. Na het versturen verwijderen wij dit zipje aan onze kant. Na ontvangst ben je zelf verantwoordelijk voor de gegevens die je hebt ontvangen. Je kunt dus niet een lijst met wat je allemaal aangekocht hebt opvragen of je ban geschiedenis.

2. Recht op rectificatie en aanvulling

Klopt bijvoorbeeld jouw (email) adres niet meer in ons systeem? Start dan deze procedure en wij zullen het waar nodig aanpassen.

3. Recht op vergetelheid

Je kunt bij ons aanvragen dat wij al jouw persoonsgegevens wissen. Hiermee worden geen statistieken of voortgang gewist, aangezien dit niet onder persoonsgegevens valt. Een algehele reset van jouw Minecraft account op Marc.lol is dus niet mogelijk. Het is hiermee ook niet mogelijk om onder een (permanente) ban uit te komen! Je kunt bijvoorbeeld wel heel specifiek vragen of wij al jouw Comment posts anonimiseren.

4. Recht op dataportabiliteit

Deze procedure verloopt hetzelfde als met het recht op inzage. Mocht je willen dat wij jouw gegevens overdragen aan een andere partij, dien je dit duidelijk bij de aanvraag aan te geven.

5. Recht op beperking van de verwerking

Als je deze aanvraag doet, en je hebt bijvoorbeeld shop aankopen, heeft dat bijvoorbeeld als gevolg dat dingen die je hebt opgebouwd zoals lobby level, verwijderd moeten worden. Het is voor ons technisch niet mogelijk om niet te registeren vanaf welk IP adres je met welk account inlogt. We moeten namelijk wel de verbinding tussen onze server en jouw game kunnen maken en daarbij is dit nodig.

6. Rechten met betrekking tot geautomatiseerde besluitvorming en profilering

Wij gebruiken geen systemen voor geautomatiseerde besluitvorming. Automatische bans door de server zijn geen persoonsgegevens, hiervoor kun je gewoon een ban appeal aanmaken op deze website.

7. Recht van bezwaar

Wil je niet dat wij bijvoorbeeld IP adressen van jou verwerken? Dan is dat technisch niet mogelijk, omdat je anders niet op de server kunt komen. Als je deze procedure start kan dit als gevolg hebben dat wij al het verkeer van jouw IP adres moeten blokkeren. Mocht je dit recht willen uitoefenen zullen wij daar uiteraard aan meewerken, maar dat kan dus betekenen dat je geen gebruik meer kunt maken van onze diensten.

Wil je een beroep doen op een van deze rechten
Wil je een beroep doen op een van deze rechten? Dan kun je je verzoek daarvoor sturen naar admin@marc.lol. Ik zal daar zo snel mogelijk (in ieder geval binnen 4 weken) op reageren.

Let op: ik mag je wettelijk gezien alleen inzage in je persoonsgegevens geven, als ik een kopie van je identiteitsbewijs heb ontvangen. Dan weet ik zeker dat jij degene bent die dit verzoek indient. Vergeet daarom niet om deze kopie als bijlage aan je e-mail toe te voegen.

Verder ben ik verplicht je te wijzen op de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder als je van mening bent dat jouw privacyrechten zijn geschonden. De nationale toezichthouder is de Autoriteit Persoonsgegevens en je kunt via deze pagina een klacht indienen.

Gebruik van links naar andere sites
Op marc.lol staan soms links naar websites van derden of naar diensten die niet door marc.lol worden beheerd. Als je op zo’n link klikt, dan geldt op die website de privacyverklaring voor die site. Ik ben in zo’n geval niet verantwoordelijk voor de inhoud, het privacybeleid of de praktijken van websites of diensten van derden. Ik adviseer je om de privacyverklaring en de voorwaarden van deze websites goed te lezen.

Wanneer er sprake is van schade of verlies doordat je de inhoud, goederen of diensten op deze andere websites gebruikt of hierop vertrouwt, dan ben ik daar niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor.

Beveiliging van jouw persoonsgegevens
Uiteraard doe ik er alles aan om jouw gegevens te beschermen. Niet alleen ga ik altijd zorgvuldig om met jouw gegevens als bezoeker of gebruiker, maar ook heb ik de volgende maatregelen genomen om je gegevens te beveiligen:

  • Beveiligde internetverbinding. In de adresbalk zie je aan het begin van het webadres https:// en een hangslotje staan. Hieraan kun je herkennen dat marc.lol een beveiligde inernetverbinding gebruikt.
  • Beveiliging bij inlogpogingen. Marc.lol wordt beschermd tegen SPAM-aanvallen of mensen die op een verdachte manier proberen in te loggen. Daarom zit er op marc.lolt de nodige beveiliging hiertegen.

Vragen?
Heb je een vraag over je privacy op marc.lol? Of wil je een verzoek indienen voor een wijziging of verwijdering van jouw gegevens? Stuur dan een e-mail naar admin@marc.lol. Dan kan ik je vraag beantwoorden of (op jouw verzoek) je gegevens verwijderen of wijzigen.

Deze privacyverklaring is voor het laatst geüpdatet op 30 juli 2020. Ik kan de verklaring op ieder moment wijzigen. Daarom raad ik je aan om deze privacyverklaring regelmatig te checken.