Privacybeleid

Op mijn weblog Marc.lol verwerk ik persoonsgegevens. Dat doe ik uiteraard met de grootste zorgvuldigheid. Om inzicht te geven in de verwerking van jouw gegevens, leg ik deze privacyverklaring uit welke gegevens ik verwerk en hoe ik met jouw gegevens om ga. Ik zal jouw gegevens nooit zonder jouw toestemming verstrekken aan derden, behalve als ik daar wettelijk toe verplicht ben.

Deze privaceverklating geldt voor iedere bezoeker van Marc.lol

Contact gegevens:

Heb je vragen over mijn privacyverklaring? Of wil je een verzoek indienen met betrekking tot jouw persoonsgegevens? Dan kun je hiervoor contact met mij opnemen via:

E-mailadres: admin@marc.lol

Website: Marc.lol

Verwerken van persoonsgegevens

Wanneer je Marc.lol bezoekt, kan ik niet zomaar gegevens van je verzamelen met uitzondering van je Ip-adres. Dit kan pas wanneer je bijvoorbeeld een reactie achterlaat of mij je gegevens zelf verstrekt.

De gegevens die ik van jouw kan verzamelen, zijn als volgt:

  • Naam of nicknaam.
  • e-mail adres.
  • Ip-adres.
  • Informatie over jouw activiteiten op Marc.lol
  • Je internetbrowser en het apparaat dat je gebruikt.
  • De link naar jouw website (Optioneel!)
  • Onbewuste gegevens.

Verder heb ik niet de intentie om gegevens te verzamelen van bezoekers jonger dan 16 jaar. Dit doe ik alleen wanneer zij daar toestemming voor hebben gekregen van hun ouders of verzorgers. Ik kan alleen niet controleren of iedere bezoeker ouder dan 16 jaar is. Daarom raad ik ouders aan om met hun kinderen mee te kijken naar hun surfgedrag. Dit om de verwerking van gegevens van minderjarigen zonder ouderlijke toestemming te voorkomen. Ben je van mening dat ik zonder toestemming persoonlijke gegevens van een minderjarige heeft verzameld? Stuur dan mij een berichtje via admin@marc.lol of via het contact formulier. Dan verwijder ik die gegevens direct.

Welke persoonlijke data we verzamelen en waarom we het verzamelen

Natuurlijk verwerkt ik jouw persoonsgegevens niet zonder reden. Je kunt hieronder lezen met welke doelen ik jouw persoonsgegevens verwerk. Ook benoem ik daarbij hoe lang je gegevens voor dat doel worden bewaard. Het uitgangspunt is dat ik je gegevens niet langer bewaar dan strikt nodig is.

Reacties op weblog artikelen:

Wanneer je een reactie achterlaat op Marc.lol, wordt je gevraagd om je naam/nicknaam en e-mailadres achter te laten. Ook kun je, als je die hebt, een link naar je eigen website invullen. Die gegevens zijn nodig om je reactie te plaatsen en worden bewaard zolang het artikel online staat. Daarnaast worden die gegevens gebruikt om je eventueel een berichtje te sturen als er op jouw reactie is gereageerd.

Ook kan je plaatjes, foto’s of links plaatsen in de reactie, uit deze informatie kan ik onbewust gegevens van jouw krijgen. Deze onbewuste kunnen zijn: Je Hobby, Je leeftijd, Je Woonplaats, Je Geslacht of etniciteit. Met deze onbewuste gegevens zal ik niks doen, deze gegevens zijn echter wel openbaar.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van uw e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien u dit gebruikt. De privacybeleidspagina kunt u hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat uw reactie is goedgekeurd, is uw profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van uw reactie.

Ook maak ik gebruik van je ip-adres om spam te voorkomen met de software Akismet. Lees op Automattic.com hun privacy Notice.

Natuurlijk kan je me altijd mailen naar admin@marc.lol als je een reactie verwijderd wilt hebben of iets in je reactie wilt wijzigen. Dan zal ik je gegevens aanpassen of verwijderen.

Media

Als u een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet u voorkomen dat uw afbeeldingen upload met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

Contact met jouw?

Alleen in een enkel geval zal ik contact met jou opnemen. Dit kan bijvoorbeeld zijn als je mij in een reactie vraagt om je te mailen of als je een winactie hebt gewonnen. In dat geval gebruik ik het e-mailadres dat jij hebt opgegeven. Zodra er geen reden meer is om die gegevens te bewaren, verwijder ik je gegevens direct. In ieder geval zal ik deze gegevens uiterlijk 12 maanden bewaren vanaf het moment dat jij ze hebt verstrekt. Als je al eerder een verzoek stuurt naar admin@marc.lol om je gegevens te verwijderen, zal ik dit natuurlijk direct doen.

E-Mail Update’s

Heb je je aangemeld om e-mailupdates te ontvangen zodra er een nieuw artikel verschijnt op Marc.lol? Dan worden daarvoor je naam/nicknaam en e-mailadres opgeslagen. Ik stuur je deze e-mailupdates alleen wanneer jij je hiervoor expliciet hebt aangemeld door je e-mailadres op te geven. Die gegevens bewaar ik vanaf het moment dat jij je inschrijft voor deze updates totdat jij je uitschrijft voor deze updates. Je kunt je hiervoor op ieder moment uitschrijven. Mail daarvoor naar admin@marc.lol. Dan zal ik je gegevens direct verwijderen.

Contactformulieren

Je naam en e-mail adres worden opgeslagen en eventueel het adres van je website. Deze gegevens worden gebruikt om je bericht aan mij via e-mail te kunnen beantwoorden of contact met je op te nemen als dat nodig is en wordt uiterlijk 12 maanden bewaard.

Cookies

Wanneer u een reactie achterlaat op onze site, kunt u aangeven of we uw naam, uw e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor uw gemak zodat u deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien u een account hebt en u logt in op deze site, slaan we een tijdelijk cookie op om te bepalen of uw browser cookies accepteert. Dit cookie bevat geen persoonlijke data en wordt weggegooid zodra u uw browser sluit.

Zodra u inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met uw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als u “Herinner mij” selecteert, wordt uw login 2 weken bewaart. Zodra u uitlogt van uw account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer u een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door uw browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat u hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Wil je je helemaal afmelden voor cookies? Dan kun je je internetbrowser op zo’n manier instellen dat deze geen cookies meer opslaat. Ook is het mogelijk om alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser te verwijderen. Meer informatie daarover kun je hier vinden.

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.

Deze websites kunnen data over u verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en uw interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als u een account hebt en ingelogd bent op die website.

Persoonsgegevens delen met derden

Marc.lol verkoopt jouw gegevens uiteraard niet aan derden. Je gegevens worden enkel verstrekt als dit nodig is om aan onze gezamenlijke afspraken te kunnen voldoen of als ik daar volgens de wet toe verplicht ben. Wanneer Marc.lol samenwerkt met bedrijven die jouw gegevens verwerken in het kader van Marc.lol, dan is daarvoor een bewerkersovereenkomst gesloten. Dankzij zo’n bewerkersovereenkomst kunnen deze bedrijven garanderen dat jouw gegevens net zo goed beveiligd worden en vertrouwelijk blijven als op Marc.lol. De verantwoordelijkheid voor de verwerking van die gegevens ligt nog steeds bij Marc.lol

Het gaat hierbij om de volgende bedrijven:

  • Google (VS): de ontwikkelaar van Google Analytics, waarmee ik de bezoekersstatistieken bijhoudt;
  • Transip.Nl (Nederland): het bedrijf dat de hosting van Marc.lol verzorgt;

Verder zal Marc.lol jouw persoonlijke gegevens alleen verstrekken aan derden als jij daarvoor toestemming hebt gegeven. Dit gebeurt alleen in enkele gevallen, bijvoorbeeld als je een winactie hebt gewonnen. Wanneer de prijs hiervoor beschikbaar is gesteld door een bedrijf, zal Marc.lol je contactgegevens doorgeven aan het bedrijf. Dit doe ik alleen als jij daarvoor expliciet toestemming hebt gegeven.

Cookies door andere bedrijven

Marc.lol maakt ook gebruik van cookies die door andere bedrijven en diensten worden geplaatst. Het gaat dan bijvoorbeeld om cookies van social-mediabedrijven waar ik een account heb.

Enkele bedrijven van wie Marc.lol diensten gebruikt, maken gebruik van analytische cookies. Deze cookies slaan gegevens op over je surfgedrag op Marc.lol. Het gaat dan om cookies van:

  • Google Analytics (onderdeel van Google, VS). Via dit programma kan ik mijn bezoekersstatistieken meten, bijvoorbeeld hoeveel mensen mijn website bezoeken en welke pagina’s het meest worden bekeken. Daarvoor verzamelt Google Analytics (anoniem!) gegevens van mijn bezoekers. Deze cookies worden 14 maanden bewaard. Je kunt het privacybeleid van Google hier vinden. Om je gegevens te beschermen, heb ik een bewerkersovereenkomst met Google gesloten. Ook deel ik geen gegevens over het gebruik van mijn website met Google en wordt je IP-adres niet in zijn geheel geregistreerd.

Trackingcookies zijn cookies die mijn blog gebruikt voor bijvoorbeeld het linken met social media. Het gaat dan om cookies van de volgende bedrijven:

  • Facebook, Twitter en Pinterest. Onderaan elk artikel op Marc.lol vind je drie knoppen waarmee je het artikel kunt delen op Facebook, Twitter of Pinterest. Om dit mogelijk te maken, verzamelen deze social-mediabedrijven gegevens van jou zodra jij gebruikmaakt van die optie. Hiervoor is het privacybeleid van Facebook, Twitter en Pinterest van toepassing. Voor deze toepassing slaan zij cookies op zolang deze gegevens door hen gebruik worden of totdat jij deze cookies zelf verwijdert.
  • Gravatar. Als je een account bij Gravatar hebt en hebt ingesteld dat bij iedere reactie een profielfoto van jou naast de reactie verschijnt, dan worden hiervoor cookies verwerkt. Deze cookies worden 347 dagen bewaard door Automattic Inc., waarvan Gravatar onderdeel is. Het privacybeleid dat hiervoor geldt, kun je hier vinden.

Wil je de cookies verwijderen die deze bedrijven gebruiken? Dat kun je doen in je browser. Aangezien de bovenstaande bedrijven allemaal in de Verenigde Staten gevestigd zijn, hebben ze niet alleen te maken met de Europese en Nederlandse wetgeving, maar ook met de Amerikaanse wet.

Wil je jouw gegevens inzien, aanpassen of verwijderen?

Dankzij de privacywetgeving heb je verschillende rechten voor jouw gegevens:

  1. het recht om je persoonsgegevens in te zien, aan te passen of te verwijderen;
  2. het recht om je eventuele toestemming voor verwerking van je gegevens in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens door Marc.lol;
  3. het recht om de persoonsgegevens die Marc.lol van jou verwerkt, op te vragen en te laten sturen naar een door jou opgegeven organisatie.

Wil je een beroep doen op een van deze rechten? Dan kun je je verzoek daarvoor sturen naar admin@marc.lol. Ik zal daar zo snel mogelijk (in ieder geval binnen 4 weken) op reageren.

Let op: ik mag je wettelijk gezien alleen inzage in je persoonsgegevens geven, als ik een kopie van je identiteitsbewijs heb ontvangen. Dan weet ik zeker dat jij degene bent die dit verzoek indient. Vergeet daarom niet om deze kopie als bijlage aan je e-mail toe te voegen.

Verder ben ik verplicht je te wijzen op de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder als je van mening bent dat jouw privacyrechten zijn geschonden. De nationale toezichthouder is de Autoriteit Persoonsgegevens en je kunt via deze pagina een klacht indienen.

Gebruik van links naar andere sites

Op Marc.lol staan soms links naar websites van derden of naar diensten die niet door Marc.lol worden beheerd. Als je op zo’n link klikt, dan geldt op die website de privacyverklaring voor die site. Ik ben in zo’n geval niet verantwoordelijk voor de inhoud, het privacybeleid of de praktijken van websites of diensten van derden. Ik adviseer je om de privacyverklaring en de voorwaarden van deze websites goed te lezen.

Wanneer er sprake is van schade of verlies doordat je de inhoud, goederen of diensten op deze andere websites gebruikt of hierop vertrouwt, dan ben ik daar niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor.

Beveiliging van jouw persoonsgegevens

Uiteraard doe ik er alles aan om jouw gegevens te beschermen. Niet alleen ga ik altijd zorgvuldig om met jouw gegevens als bezoeker of gebruiker, maar ook heb ik de volgende maatregelen genomen om je gegevens te beveiligen:

  • Beveiligde internetverbinding. In de adresbalk zie je aan het begin van het webadres https:// en een hangslotje staan. Hieraan kun je herkennen dat Marc.lol een beveiligde inernetverbinding gebruikt.
  • Beveiliging bij inlogpogingen. Marc.lol wordt beschermd tegen SPAM-aanvallen of mensen die op een verdachte manier proberen in te loggen. Daarom zit er op Marc.lol de nodige beveiliging hiertegen.

Vragen?

Heb je een vraag over je privacy op Marc.lol? Of wil je een verzoek indienen voor een wijziging of verwijdering van jouw gegevens? Stuur dan een e-mail naar admin@marc.lol. Dan kan ik je vraag beantwoorden of (op jouw verzoek) je gegevens verwijderen of wijzigen.

Deze privacyverklaring is voor het laatst geüpdatet op 6 april 2019. Ik kan de verklaring op ieder moment wijzigen. Daarom raad ik je aan om deze privacyverklaring regelmatig te checken.

LIVE NOW! CLICK TO VIEW.
CURRENTLY OFFLINE